- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
سبوس گندم برای درمان یبوست، سندرم روده تحریک پذیر، کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت نیز مفید واقع میشود. امروزه اثرات مفید فیبرهای غذایی بر سلامت انسان از جمله کاهش بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای دستگاه گوارش، کلسترول خون و جلوگیری از سرطان به اثبات رسیده است. همچنین استفاده از فیبرهای غذایی در رژیمهای لاغری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سبوس گندم منبع غنی از فیبرها است. علیرغم مزایا و ارزش تغذیهای که سبوس گندم دارد، کاربرد آن در محصولات غذایی به دلیل دارا بودن اسید فیتیک محدود میگردد. اسید فیتیک به عنوان یک ترکیب ضد تغذیهای در سبوس گندم مانع از جذب برخی ریز مغذیها نظیر آهن، کلسیم، روی، … و به دنبال آن کم خونی ناشی از فقر آهن پوکی استخوان و کاهش رشد و نمو بدن میگردد.
در ایران نیز مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 17028 که در تاریخ بهمن 1392 به چاپ رسیده است مصرف سبوس خام گندم جهت مصرف انسانی، ممنوع اعلام گردید. تخمیر سبوس یک روش مناسب جهت کاهش میزان اسید فیتیک میباشد. تخمیر سبوس غلات علاوه بر کاهش اسید فیتیک سبب بهبود ویژگیهای کیفی فرآورده های نانوایی نظیر حجم مخصوص و بافت فرآورده، در مقایسه با نمونه حاوی سبوس خام، میگردد.