- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
مکانیسم اثر:
بخش قابل استفاده گیاه خار مریم با نام علمی Milk Thistle، دانه هاست که بیشتر کاربرد دارویی دارد. عصاره دانه خار مریم شامل 80-70 درصد سیلیمارین (Silymarin) است.
خواص آنتی اکسیدانی و ضد رادیکال های آزاد اجزا تشکیل دهنده خار مریم نقش مهمی در خاصیت محافظت کنندگی این فراورده در برابر آسیب های کبدی دارد. در حضور سیلیمارین میزان سوپراکسید دیسموتاز در گلبول های قرمز و لنفوسیت ها افزایش پیدا می کند. سیلیمارین غشای بیرونی سلولهای کبدی را تغییر می دهد، آن را تثبیت می کند و مانع از اتصال سموم به سلول های کبدی می شود. سیلیمارین، سیلیبینین و سیلیبین پروسه DNA پلیمراز در هپاتوسیت ها را تحریک می کنند و سنتز پروتئین ها را جهت بازسازی سلول های کبدی و رشد و تکثیر آنها افزایش می دهند. سیلیمارین و سیلیبنین سبب مهار بتا گلوکورونیداز و در نتیجه کاهش هیدرولیز گلوکورونیدها به متابولیت های سمی در کبد می شوند.