- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
مکانسیم اثر:
مهمترین ترکیب فعال کنگرفرنگی، سینارین است که در تمام قسمت های گیاه به ویژه در برگ آن موجود می باشد و متخصصین معتقدند که همین ترکیب باعث کاهش کلسترول می شود.
در برخی منابع ماده ی موثره ی اصلی کنگرفرنگی سزکوئی ترپن ها (آمارونیدها)، هیدروکسی سینامیک اسید و فلاونوئیدها ذکر شده است. سینارین از طریق افزایش دفع صفراوی استرول ها و افزایش ترشح و تخلیه ی صفرا کلسترول را کاهش می دهد اما نیاز به دوزهای بالا در مدت زمان طولانی می باشد. بررسی اطلاعات بالینی از سال 1936 تا 1994 نشان داده که عصاره ی برگ کنگرفرنگی (ALE) مقادیر کلسترول و تری گلیسرید را تقریبا 5% تا 45% کاهش می دهد. عصاره ی برگ کنگر فرنگی با دو مکانیزم مهار سنتز کلسترول و مهار اکسیداسیون LDL موجب پیشگیری از تصلب شرائین می گردد. لیمونن از مواد موثره ی اصلی شوید می باشد. برگ شوید سرشار از بتاکاروتن، پتاسیم و آهن است که باعث کاهش کلسترول تام، کاهش LDL، کاهش تری گلیسرید، افزایش HDL و کاهش چربی خون می گردد.