- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
آهن یکی از عناصر ضروری مورد نیاز بدن است که برای حفظ فعالیت طبیعی و اعمال زیستی، ساخت هموگلوبین و میوگلوبین بکار می رود. کمبود آهن و ویتامین B12 موجب نقض در تولید گلبول های قرمز و در نهایت باعث کم خونی می شود. کم خونی یکی از شایع ترین بیماری های ناشی از کمبودهای تغذیه ای است و می تواند در کودکان منجر به تاخیر در رشد و نقص شناختی شود.
مصرف این مکمل با داشتن آهن، اسید فولیک، ویتامین B12 همراه با ویتامین C در موارد ابتلا به کم خونی فقر آهن، در خونریزی های شدید، عمل جراحی برداشتن معده و همچنین جهت پیشگیری از کم خونی فقر آهن و اسید فولیک توصیه می شود.
روش مصرف
روزانه یک الی دو کپسول ترجیحا با معده خالی و در صورت عدم تحمل بعد از غذا میل شود. از مصرف همزمان با لبنیات، چای و قهوه خودداری شود. پس از بهبود علائم آزمایشگاهی کم خونی جهت تامین ذخایر آهن بدن مصرف این مکمل می تواند 3 الی 6 ماه ادامه یابد. از مصرف بیش از مقدار توصیه شده خودداری گردد.
موارد مصرف
- تامین آهن مورد نیاز بدن
- جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن
- کمک به تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن
- کمک به ساخت گلبول های قرمز
هشدار مصرف
احتیاطات:
قبل از مصرف این فراورده، چنانچه داروی دیگری مصرف می کنید، با پزشک یا داروساز مشورت نمایید.
حضور بیماری های دیگر ممکن است در مصرف این فراورده تاثیر بگذارد. در صورت ابتلا به بیماری های دیگر به خصوص موارد زیر پزشک خود را مطلع نمایید: بیماران مبتلا به زخم های روده ای، بیماران مبتلا به دیابت
افراد سالخورده با علائم کمبود آهن، کم خونی با منشا نامشخص که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
در بیماران با کم خونی ناشی از بیماری های شدید کلیوی، این فراورده باید همراه با اریتروپویتین مصرف گردد.
پس از مصرف مولتی فراورده های حاوی آهن در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک مانند کهیر، مشکل تنفسی، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو؛ حتما به خدمات اورژانس پزشکی اطلاع دهید.
مسمومیت با آهن به ویژه در کودکان خطرناک است و نیاز به اقدامات پزشکی و فوری دارد، در صورتی که بیش از 20 میلی گرم آهن المنتال به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خورده شده باشد می تواند منجر به بروز بعضی علائم مسمومیت مانند درد شکمی، استفراغ، اسهال، استفراغ خونی و در موارد شدیدتر افت فشار خون، اسیدوز متابولیک و افزایش قند خون اختلال سیستم اعصاب مرکزی با درجات مختلف از بی حالی تا کما شود و می بایست سریعا بیمار را به پزشک یا مراکز درمانی انتقال داد.
ویتامین ها و مواد معدنی در دوران بارداری بی خطر هستند، اما همواره بهتر است قبل از شروع این فراورده بارداری یا شیردهی خود را به پزشک اطلاع دهید. چراکه دوز مورد نیاز شما در دوران بارداری متفاوت است و ممکن است در در صورت مصرف خودسرانه به جنین آسیب وارد شود.
عوارض جانبی:
معمولا فراورده های حاوی آهن طبق دستور مصرف اصلی خود، عوارض جانبی جدی ایجاد نمی کنند. اما عوارض جانبی شایع آن ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست، سوزش سردل یا استفراع تغییر تیره رنگ مدفوع، از دست دادن اشتها
موارد منع مصرف:
حساسیت به هر یک از مواد متشکله این فراورده
مقادیر زیاد آهن خون (هموکروماتوز، همولیز مزمن)
در اختلالات مصرف آهن (مانند کم خونی سیدروبلاستیک، کم خونی ناشی ازمسمومیت با سرب، تالاسمی)
تداخلات دارویی و غذایی:
جذب آهن با داروهای ضد تشنج، تتراسایکلین ها، پنی سیلامین، لوودوپا، بیس فسفونات ها، لووتیروکسین، کینولون ها و آنتی اسیدها تداخل دارد و در صورت مصرف همزمان ممکن است جذب هر دو دارو کاهش یابد. برای جلوگیری کاهش جذب، مصرف مکمل های حاوی آهن با داروهایی که اشاره شد می بایست حداقل 2 الی 3 ساعت از هم فاصله داشته باشد.
شرایط نگهداری
در دمای کمتر از 25 درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید.
از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری نمایید.
برای پیشگیری از مسمومیت آهن از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.