- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
گیاه آویشن آنتی اکسیدان، آنتی سپتیک، آنتی باکتریال، آنتی ویروس و ضد قارچ است. علاوه بر آن عصاره این گیاه خلط آور بوده و در بهبود اسپاسم برونشیت و سرفه بسیار موثر است. این عصاره از پیکر رویشی گیاه تیموس یا آویشن باغی تهیه شده است. این گیاه بومی ایران نبوده و بذر آن برای اولین بار در سال 1373 توسط زنده یاد دکتر رضا امید بیگی مدیر تحقیق و توسعه شرکت دارویی زردبند در ایران کشت گردید. هم اکنون این گیاه به صورت انبوه در مزارع شرکت دارویی زردبند کشت و فراوری می گردد.
مواد موثره: تیمول کارواکرول
مکانیسم اثر:
کمک به کاهش سرفه: تیمول و کارواکرول موجود در عصاره آویشن از اتصال هیستامین استیل کولین و نوراپی نفرین به گیرنده هایشان ممانعت کرده در نتیجه از انقباض برونش ها و ایجاد سرفه جلوگیری می نمایند. فلانول های این فراورده آنتاگونیست یون کلسیم می باشند و با تاثیر مستقیم بر عضلات صاف برونش ها سبب شل شدن آنها شده و در نتیجه سرفه را کاهش می دهند.
خاصیت آنتی باکتریال:
ترکیبات موجود در عصاره آویشن آنتی باکتریال بوده و از رشد باکتری های عامل عفونت های دستگاه تنفسی جلوگیری می نماید.
اثرات خلط آوری:
تیمول و کارواکرول موجود در عصاره آویشن با تحریک حرکت مژک های بخش فوقانی دستگاه تنفسی سبب افزایش ترشح موکوس در برونش ها شده و با این عمل به خروج موکوس کمک می نمایند.