- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
مکانیسم اثر:
عصاره آرتیشو حاوی اسید های فنلی از قبیل کافئیک اسید، کلوروژنیک اسید و سینارین (دی کافئوییل کینیک اسید) می باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده بر روی موشها مشخص گردیده که بعد از تزریق داخل صفاقی سینارین، ترشح صفرا افزایش می یابد.
این فعالیت نسبت به سدیم دهیدروکولات قویتر و طولانی تر بوده و با افزایش ترشح کلسترول و مواد جامد در صفرا همراه است . همچنین بر خلاف دیگر ترکیبـات کلورتیک بعد از تزریق وریدی سینـارین هیچگونه
اختلال بعدی در اعمال ترشحی کبــد مشاهده نمی گردد. تحقیقات متعددی نیز به منظور بررسی اثرات کبدی آرتیشو انجام گرفته است. در یک بررسی In vitro ثابت شد که سینارین اثر محافظ بر روی هپاتوسیت
داشته و اثرات توکسین ها را مهار می نماید. در بررسی دیگر دیده شد که توان عصاره آرتیشو در مهار سم گالاکتوزآمین از سیلی بین(ماده موثره موجود در گیاه خارمریم) بیشتر است. همچنین کافئیک اسید، سینارین
و عصاره آرتیشو بصورت in vivo عوارض و سمیت تتراکلرید کربن را خنثی می کند. بر اساس آزمایشات انجام گرفته در موشها مشاهده شده که علاوه بر مهار سنتز کبدی کلسترول، تزریق سینارین موجب مهار
افزایش اسید های چرب استریفیه ناشی از مصرف اتانول شده و میزان چـــربی ها تا 28 % کاهش می یابد.
مشــاهده شده که عصاره آرتیشو علاوه بر دیوز و افزایش دفع آب و املاح، موجب افــزایش اوره و دیگر ترکیبـات نیتروژن دار در ادرار می گردد. عصاره گیاه حتی اثر آنتی دیورتیک عصاره هیپوفیز خلفی را که
حاوی هورمون ADH است مهار و آنتاگونیزه می نماید.