- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
مکانیسم اثر:
زنیان و آویشن شیرازی حاوی مقادیر قابل توجهی تیمول و کارواکرول هستند که باعث افزایش ترشح موکوس و صفرا و آنزیم های گوارشی می شوند که در نهایت به بهبود فعالیت گوارشی و جلوگیری از ایجاد زخم گوارشی می انجامد. همچنین این مواد موثره خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارند و در مطالعه ای اثر مناسبی علیه هلیکوباکتر پیلوری از خود نشان دادند.
در تحقیقی اثرات آنتی کولینرژیک عصاره زنیان بررسی شد و مشاهده شد که مواد موجود در عصاره می تواند به صورت آنتاگونیست رقابتی برگیرنده های استیل کولین عمل کند و باعث کاهش اسپاسم روده ای شود. همچنین این گیاه به همراه آویشن در برخی مطالعات خاصیت برونکودیلاتوری و آنتی هیستامینی از خود بروز داده و در مشکلات تنفسی و سرفه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
زیره به دلیل وجود کاروون و لیمونن جهت سوء هاضمه مفید است. پونه به دلیل وجود پیپریتون، منتول و لیمونن در اسانس خود دارای خاصیت ضد نفخ می باشد.
نعنا به دلیل دارا بودن کاروون و کاریوفیلن دارای اثرات ضد اسپاسم گوارشی و ضد نفخ می باشد.
در مطالعه ای مشخص شد گیاه زاتاریا(آویشن شیرازی) توانایی بهبود عملکرد ریه و شاخص های مربوط به آن مانند FVC را دارد و می تواند در رفع تنگی نفس موثر باشد. این گیاه با اثر مهاری بر روی گیرنده های موسکارینی و هیستامینی و اثر تحریکی بر گیرنده های بتا توانایی اتساع برونش ها و رفع سرفه را دارد.
آویشن شیرازی و زنیان حاوی تیمول می باشند که هم باعث بروز اثرات ضد سرفه و هم ضد اسپاسم آن ها می شود.