- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
اطریفل، واژه عربی شده کلمه هندی تری پهلای (Triphala) می باشد که به ترکیبات حاوی هلیله، بلیله و آمله گفته می شود. کوری تریپ یا اطریفل گشنیزی علاوه بر اجزای یاد شده حاوی گشنیز بوده که ترکیباتی باد شکن، مقوی معده و ضد نفخ می باشند.
در طب سنتی در مواردی همچون دفع بخارات از دماغ و ریختن سودای سوخته به معده و تقویت حواس، نافع در مورد ثقل صامعه صفراوی کاربرد دارد. این اطریفل جهت برطرف نمودن سردرد ناشی از مشارکت طحال نیز بکار می رود.
مکانیسم اثر:
هلیله حاوی تانن، اسیدهای میوه و اسیدهای چرب است و در کاهش کلسترول موثر است. هم چنین این گیاه دارای ماده موثری به نام چبولاژیک اسید است که با مهار مالتاز و آلفا گلوکوزیداز باعث مهار جذب قندها و کمک به درمان دیابت می شود. بلیله نیز دارای تانن و ترکیبات فنلی است و اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال از خود نشان می دهد. آمله حاوی آسکوربیک اسید (ویتامین ث) و ترکیبات فنلی و فلاونوییدی است و توان آنتی اکسیدانی بالایی دارد و طبق برخی مطالعات می تواند به تشکیل موکوس در دستگاه گوارش کمک کرده و باعث بهبود زخم های گوارش شود. روغن فرار گشنیز از ترکیباتی مانند کوریاندرول تشکیل شده و باعث تحریک ترشح مایعات گوارشی و اشتها می شود و همچنین ضد نفخ و اسپاسم است.