- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
آهن یکی از ریز مغذیهای ضروری بدن است که در ساختار هموگلوبین وجود دارد. هموگلوبین پروتئینی در ساختمان گلبولهای قرمز خون است که مسئول حمل اکسیژن از ریههای به تمام سلولهای بدن است. حال کمبود این عنصر ساخت گلبولهای قرمز را با مشکل رو به رو کرده و سبب بروز کم خونی فقر آهن شود. این نوع کم خونی شایع بوده و خود را با علائمی همچون رنگ پریدگی، خستگی، سرگیجه و ریزش مو خود را نشان میدهد. اما خوشبختانه مصرف قرص روکش دار فروس سولفات رزاویت میتواند با میزان جذب گوارشی بالا در رشد سلولی و متابولیسم نقش دارد. قرص آهن از بروز بیماریهای قلبی، نقایص مادرزادی، پوکی استخوان و سرطانها پیشگیری نموده و در خون سازی نقش دارد.
روش مصرف
مقدار مصرف جهت درمان کم خونی فقر آهن توسط پزشک تعیین می شود ولی مقدار مصرف معمول جهت جلوگیری از کمبود آهن برای بزرگسالان روزانه یک قرص می باشد و در کودکان زیر 12 سال باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
موارد مصرف
- کمک به تامین آهن مورد نیاز بدن
هشدار مصرف
احتیاطات:
قرص را به طور کامل بلعیده و از جویدن و خرد کردن آن خودداری نمایید.
مقدار مصرف این فرآورده در بارداری و شیردهی مجاز است ولی مقدار مصرف آن با توسط پزشک تعیین شود.
این فرآورده را با معده خالی یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مصرف نموده و در صورت ایجاد تحریکات گوارشی به همراه غذا میل نمایید.
این فرآورده با دوز بالا می باشد و با توجه به اینکه %11 بالاتر از حداکثر مقدار مصرف مجاز روزانه است می بایستی حتماً با مشورت پزشک یا داروساز مصرف شود.
این فراورده مکمل غذایی بوده و برای پیشگیری، تشخیص و درمان به کار نمی رود.
عوارض جانبی:
تیره شدن ادرار یا مدفوع سیاه رنگ، درد یا گرفتگی شکمی، یبوست، اسهال، تهوع، استفراق، گرفتگی عضله ساق پا، سوزش سر دل، ضربان غیر عادی قلب.
موارد منع مصرف:
در صورت فراموش کردن یک نوبت از دارو از دو برابر کردن نوبت بعدی خودداری نمایید.
در صورت وجود هر نوع حساسیت به آهن از مصرف اجتناب کنید.
در صورت ابتلا به هر نوع بیماری مخصوصاً التهاب و زخم های گوارشی، هموکروماتوز، سایر حالات کم خونی و انتقال خون مکرر.
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. در نتیجه برای مصرف قرص اهن لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیر تجویزی را با پزشک خود در میان بگذارید.
تداخلات دارویی و غذایی:
مکمل های حاوی آن را یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذاهایی مانند تخم مرغ، قهوه، چای، نان و غللات، شیر و لبنیات و فیبرهای غذایی، آنتی اسیدها یا مکمل های کلسیم میل نمایید.
ای فرآورده با آنتی اسیدها، دی مرکاپرول، آلندرونات سدیم، فلورو کینول ها، تتراسایکلین های خوراکی و فرآورده های کلسیم تداخل دارد.
شرایط نگهداری
دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.