- نقد و بررسی
- توضیحات
- مشخصات
- نظرات کاربران
آلوئه ورا (صبر زرد) به عنوان گیاه درمانگر (healing plant) یا درمانگر آرام (silent healer)شناخته شده است. این گیاه واجد ویژگی های مهم درمانی از جمله تعدیل سیستم ایمنی(immunomodulation)، ترمیم زخم، ترمیم آسیب های حرارتی و سوختگی ها و ضد التهاب است.
مکانیسم های تاثیر ژل آلوئه ورا مشخص نیست. با این حال در in vivo ژل آلوئه و ترکیبات آن مهار ایمنی ناشی از اشعه ماوراء بنفش را اصلاح میکنند. همچنین در in vitro چند جزء از آلوئه و ژل تام آن دارای اثرات آنتی اکسیدان بوده اند. آسمانان که از اجزای اصلی ژل آلوئه محسوب میشود واجد اثرات محرک ایمنی است.
پلیساکاریدهای موجود در عصاره آلوئه ورا از راه خوراکی جذب میشوند و به صورت تغییر نیافته در خون، به عنوان تعدیلکنندههای ایمنی عمل نموده و قادر به القاء پاسخهای ایمنی هستند و عملکرد ایمنی را خصوصاً با فعالسازی ماکروفاژها و تولید سیتوکینها تعدیل می کنند.
آسمانان فعالیت مونوسیتها و ماکروفاژها و سیتوتوکسیسیتی آنها را افزایش داده و T-Cell Killer را تحریک میکند. در 14 بیمار مبتلا به ایدز؛ مصرف روزانه 800 میلیگرم آسمانان، موجب افزایش مشخصی در تعداد مونوسیتهای در گردش و ماکروفاژها شده و علائم بالینی بهبود یافته است. آزاد شدن اینترلوکین I، اینترلوکین 6، TNF-گاما،INF-آلفا از ماکروفاژها، به صورت وابسته به دوز القا می شود. آسمانان به تنهائی یا همراه با داروهای ضد ویروس آزیدوتیمیدین و آسیکلوویر از تکثیر ویروس ایدز و تبخال جلوگیری میکند. آلوئه امودین (Aloe-emodin) ویروسهای انفلوانزا، واریسلا زوستر (Varicella zoster) و پسودورابیس (Pseudorabies) را غیرفعال میسازد. آنتراکینونهای استخراج شده از آلوئه نیز موجب کشته شدن ویروسهای پوششدار می شوند.