آنفولانزا یا کرونا!

بیماری آنفولانزا یک بیماری ویروسی از نوع ویروس های تنفسی است که اغلب از طریق ترشحات بینی و دهان در هنگام عطسه و سرفه کردن فرد به دیگران منتقل می گردد.

در دو سال گذشته به دلیل وقوع پاندمی کرونا و به طبع افزایش میزان رعایت دستور العمل های بهداشتی در سطح جامعه این بیماری فصلی نمود و گسترش کمتری داشت و پس فروکش از کردن آن طبیعتا دوباره به حالت عادی خود باز خواهد گشت. عامل آنفولانزا در واقع ویروسی به نام ارتومیکسوویریده می باشد که از گروه ویروس های (آر ان ای) دار است.

 

واکسن آنفولانزا

 

 

 

تقریبا می توان مطمئن بود که همه سویه های مختلف انفولانزا از پرندگان به پستانداران و به خصوص انسانها منتقل شده اند از اولین سویه H1N1 که در اسپانیا شیوع پیدا کرد، تغییراتی زیادی بر اثر جهش در آن به وجود آمد و این مسئله باعث شد که پیشگیری از این بیماری به وسیله واکسن ها (به خصوص واکسن های تولید شده به روش ویروس ضعیف شده) در افراد عادی 70 تا 100 درصد و در نوجوانان 35 تا 60 درصد موفقیت آمیز باشد. که این خود یکی از دلایل شیوع چندین باره و مرگبار این بیماری در طی سالیان گذشته و احتمالا آینده باشد. در طی سال های مختلف سویه های دیگری نیز از این بیماری مشاهده شد که هرکدام ویژگی ها و مشخصات خاص خود را دارند.

 

 

آنفولانزا

علائم آنفولانزا:

تب بالا و طولانی

درد  در ناحیه چشم ها

ضعف عمومی بدن و خستگی مفرط

بی اشتهایی

گلودرد

آبریزش بینی

 

"البته علائم دیگری نیز ممکن است در برخی افراد مانند احساس خارش سردرد و سرگیجه مشاهده شود"

 

آنفولانزا برای اغلب افراد عادی و سالم جامعه عموما خطرناک نیست و حتی در برخی موارد حتی نیاز به مراجعه به پزشک جهت درمان را نیز ندارد البته برای افراد دارای بیماری زمینه ای و افراد مسن و کودکان می تواند خطرآفرین باشد و حتی موجب مرگ نیز گردد. پس اهمیت ندادن به آن امری عاقلانه ای نیست.

 

در سالیان گذشته یکی از معضلات پیش روی افراد تشخیص بیماری آنفولانزا از کرونا بود که در برخی موارد به غیر از انجام آزمایشات پزشکی روش مطمئن تری برای تمیز دادن این دو بیماری از یکدیگر وجود ندارد. با این وجود بررسی کردن چند علامت مختلف بین این دو بیماری می توان به طور تقریبی مطمئن شد که فرد بیمار مبتلا به کدامیک از این دو بیماری است.

علائم بیماری کرونا:  

سرفه های کوتاه و خشک

از دست دادن حس چشایی و بویایی

احساس سرما

تب

تنگی نفس

 

 

 

"آنفولانزا معمولا از سه روز تا چند هفته می تواند فرد را درگیر خود نماید. البته روند بیماری عموما در روزهای اول با بروز علائم شدید همراه بوده و رفته رفته میزان و شدت علائم آن کمتر می گردد"

 

 

 

در چه افرادی ابتلا به آنفولانزا می تواند مخاطره آمیز باشد

در کودکان سه تا شش ماهه و افراد بالای 60 سال

افراد داری بیماری زمینه ای شامل:

بیماری قلبی

بیماری های مزمن و بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و بیماران کلیوی

بیماری های عصبی و خود ایمنی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روش های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

اصولا به دلیل عامل این بیماری، بهترین و موثرترین روش برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا تزریق واکسن آن حداقل دو هفته قبل از اپیدمی بیماری است که می توان به صورت چشمگیری از ابتلا سخت و سنگین به این بیماری جلوگیری نماید.

 

 

 

 

 

دیدگاه شما
خانه
دسته ها
جستجو
0 سبد
پروفایل
بیشتر
دسته بندی ها
مراقبت پوست و مو
مکمل غذایی و دارویی
مکمل ورزشی
آرایشی
تجهیزات پزشکی
مادر و کودک